Qui som

El Rugby a Manresa

El Manresa Rugby Club fou fundat l’any 2010, temporada en que l’equip participa per primer cop a la lliga catalana, tot acabant en una meritòria setena posició. Quatre anys després, la temporada 2014-2015, el club fa un salt endavant i aconsegueix consolidar l’equip femení, alhora que crea una escola de Rugby per a nens i nenes des dels 5 anys. Actualment el Club disposa d’un equip sènior mascuí, un de sènior femení, i d’equips en totes les categories de formació, des dels 5 fins als 18 anys.

Horaris d’entrenament

Sènior Masculí (+18): Dimarts i dijous de 20:30 a 22:00. 
Sènior Femení (+16): Dimecres i divendres de 20:00 a 22:00. 
Formació (de 13 a 18 anys): Dimarts i dijous de 18:30 a 20:30.
Escola (de 4 a 12 anys): Dijous de 17:30 a 19:00 i dissabte de 10:00 a 12:00
Al camp de rugby del Congost

Cadira de rodes: divendres de 19:30 a 22:30 i divendres de 19:30 a 22:30
A l’Ateneu Les Bases

Per a més informació, visiteu la secció corresponent al menú Categories i horaris


Els valors del Rugby

L’any 2009 els països membres de World Rugby (Federació Internacional de Rugby) van identificar els valors de l’esport: Integritat, Passió, Solidaritat, Disciplina i Respecte, que són les característiques definitòries en la construcció del caràcter del rugby. Aquests són ara reconeguts com els valors del rugbi i s’han incorporat a la carta de World Rugby, un document guia que apunta a preservar el caràcter únic del rugbi i la seva ètica tant dins com fora del camp. Aquests valors fonamentals permeten als participants entendre immediatament la naturalesa del rugby i el que el diferencia d’altres esports.

Integritat

La integritat és una part central del joc del rugby, i es genera a través de l’honestedat i el joc net.

Passió

La gent de rugby té un apassionat entusiasme pel joc. El rugby genera excitació, un enllaç emocional i una sensació de pertinença a la família global del rugby.

Solidaritat

El rugby proveeix un esperit d’unitat que porta a amistats duradores, companyonia, treball en equip i lleialtat que transcendeix les diferències culturals, geogràfiques, polítiques i religioses.

Disciplina

La disciplina és una part fonamental del rugby tant dins com fora d’un terreny de joc i es veu reflectida en l’adhesió a les regles, reglaments i els valors fonamentals del rugby.

Respecte

El respecte pels companys, rivals, àrbitres i tots aquells involucrats en el rugby és un valor suprem. Al Rugby està mal vist discutir les decisions arbitrals, i les simulacions són considerades insultants.

Tots aquests valors presideixen els partits, i fins i tot van més enllà del terreny de joc i es perpetuen en rituals com el del tercer temps, una tradició que es repeteix després de cada partit, on els jugadors dels dos equips i els àrbitres comparteixen menjar i beguda per reposar forces després de l’esforç.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Twitter
Instagram