Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

El femení del CatCentral es classifica per a la primera divisió catalana per segon any consecutiu

El Rugbi femení Catalunya Central (Osona RC + Manresa RC) jugarà per segona temporada consecutiva entre les millors de la Primera Divisió Catalana de rugbi després que en l’última jornada de la fase prèvia aconseguís una rotunda victòria al camp de l’Hospitalet (5-39).
Les noies de les comarques centrals han acabat els partits classificatoris amb un balanç de tres victòries, un empat (al camp de qui ha acabat líder del seu grup per l’escadussera diferència d’un punt de balanç defensiu) i només una derrota (en un tristament recordat partit a Granollers en el qual fins a sis jugadores van haver d’abandonar el camp lesionades; lesions que es van produir a la segona jornada i que han condicionat la resta de la fase prèvia).
El Catalunya Central jugarà a la lliga de Primera entre els millors equips de la categoria a partir del cap de setmana del 25-26 de novembre contra els potents Cornellà/CRUC, INEF-Barça i el GEIEC (procedents del Grup B) i l’Alt Empordà i l’Spartans de Granollers (del Grup A).
El partit d’aquest diumenge a l’Hospitalet no va tenir gaire història. La superioritat visitant ho va ser de principi a fi. Ja fins i tot des del moment de la confecció de l’acta perquè l’entrenador local només va poder presentar de sortida a dotze jugadores. Això va facilitar molt les coses a l’atac de les osonenc-bagenques que ja van anotar el seu primer assaig en el minut 3 (Carla Roca), seguit d’un segon try cinc minuts després per la banda esquerra (Viginia Arranz, min.8) i d’un tercer només quatre minuts després de Núria Jordà (aquest sí, ja amb transformació (min.12).
El marcador quedava ja molt decantat (0-17) tot i que, abans del descans, encara s’hi sumarien dues anotacions de marca més de Vicky Silveira i d’Erin Yuste (0-27). Amb una anotació ben coral, i amb l’objectiu gairebé assolit quedava el repte de superar-se en la qualitat de joc i aprofitar els 40 minuts de la represa per millorar en coordinació d’atac i defensa.
No va ser fàcil perquè les locals ho van posar ben complicat amb un joc carregat d’un més que elogiable amor propi, fins i tot quan en el minut 50 encara van perdre per lesió a una de les seves primera línia. Ja competint contra 11, el Cat Central encara va poder ampliar el seu avantatge amb dos assaigs més. Un de la recuperada capitana, Meritxell Pujolassos (min. 52) i un altre de Núria Jordà (min.72), aquest amb transformació de Virgínia Arranz.
A tres minuts del final, el Rugbi va fer justícia a l’esforç local amb un assaig de l’honor per a les locals a càrrec de la seva capitana, Alba Núñez.

Altres artícles