Maria Prat va anotar el cop de càstig definitiu FOTO MARC BUTXACA
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

El femení guanya el seu primer partit a Primera en un final èpic amb un cop de càstig en el darrer sospir

Maria-Sort-autora-de-tres-assaigs-FOTO-MARC-BUTXACA.jpg
Maria Sort, autora de tres assaigs.  A la foto principal, Maria Prat que va anotar el cop de càstig definitiu amb el temps reglamentari consumit. FOTOS MARC BUTXACA

La primera victòria a la Primera Divisió del sènior femení del CATALUNYA CENTRAL (Manresa RC y Osona RC) no va ser un triomf qualsevol. Fou un d’aquells partits que et queden gravats per sempre en la memòria. Sobretot, per com es va guanyar: en el darrer sospir, amb l’avantatge final de només un punt, i amb el just premi a una aposta de risc en un llançament de cop de càstig a pals amb el temps ja gairebé consumit del tot.

El partit havia estat un frec a frec constant Les osonencomanresanes i les vallesanes es van anar tornant al capdavant d’un marcador que va canviar de lideratge fins a vuit vegades en els 80 minuts de joc. L’emoció era a flor de pell en cada jugada. Al minut deu les locals es posaven per davant, però al 19, la cosa es tornava a ajustar 10-7 fins que al descans es va arribar amb victòria visitant de nou, però encara per la mínima (17-19).

Estaven clares dues coses. Que el rival era potent, ordenat en defensa, i que havia vingut al Congost amb tota la convicció de victòria (tot i que arribaven amb només 14 jugadores). I, tanmateix, també estava clar que el CATALUNYA CENTRAL no estava disposat a rendir-se de cap de les maneres. La dinàmica del partit era la mateixa que a la primera meitat un estira i arronsa d’intercanvis constants en el lideratge. Passaven els minuts i el partit es posava molt de cara a les visitants a 5’ per al final (24-33) en el que esdevenia el màxim avantatge de les espartanes.

Cinc minuts que podien semblar poc temps per a la remuntada de les locals i que es van fer eterns per a les visitants. En definitiva va ser temps suficient com per anotar un altre assaig i transformació a càrrec de la que parella de jugadores que ja havien estat de les més inspirades al llarg de tota la confrontació: La Maria Sort en la suma de fins a 3 assaigs (que s’afegien als anotats per les manresanes Carla Ramos i Martina Guirado); i la Maria Prat amb la seva precisió en els xuts entre pals.

Al minut 78 les noies del CATALUNYA CENTRAL es posaven a només dos punts (31-33). I ja amb el temps reglamentari gairebé esgotat, amb poques ungles supervivents entre el públic local, va arribar el moment de jugar-s’ho tot a una carta. Cop de càstig, que Maria Prat amb nervis d’acer va transformar per obtenir els tres punts definitius que situaven el 34-33 final en el marcador. Algú podia demanar més?

Pel CATALUNYA CENTRAL van jugar: Silveira, Prat, Aramburu, Elié, Martínez, Roca, Bertran, Ventura, Arranz, Pujolassos, Molina, Cuenca, Sort, Ramos i Jordà. També van jugar: Cruz, Adillon, Esturi, Yuste, Guirado i Iyayota.  Àrbitre: Antonio de la Cal Pérez.

 

ALTRES RESULTATS DEL CLUB D’AQUEST CAP DE SETMANA.

Sènior Masculí: Mataró & Badalona 21/35 CR Manresa
S14: Cat Central 51/38 Químics
S16: Cat Central 46/7 GEiEG

Altres artícles