Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

El RC Manresa es retroba amb la victòria a Sabadell en un partit sofert de dues cares (24-35)

El Manresa RC es va retrobar aquest dissabte amb el camí de la victòria tot i que el triomf al camp del Sabadell RC es va complicar molt a la segona part. Els manresans havien marxat al descans amb un marcador clarament favorable (5-28) després que la velocitat dels seus tres quarts propiciés una espectacular estirada de 28 punts en 18 minuts (0-28). No havien passat ni 3 minuts i arribava el primer assaig Bagenc (Eugene), en el minut 5, el segon (Rodríguez), en el 14 el tercer (Delbourg) i en el 17 el quart (novament d’Eugene). A més a més, el sempre segur Mathis Rendé anotava amb l’encert habitual les quatre transformacions corresponents.
Tot bufava a favor i fins i tot encara no es notava gaire que els manresans jugaven novament en inferioritat perquè no havien pogut conformar una convocatòria de 15 jugadors com ja ve succeint en les darreres setmanes. El Sabadell, però, no es rendiria. Ans al contrari, la davantera vallesana que era molt forta y pesada es va treure la son de les orelles i van començar a fer patir de valent el Manresa, molt menys corpulent. La resistència era numantina i al descans, amb tretze jugadors a la gespa (per una primera expulsió temporal) es va arribar amb un sol assaig encaixat.
En la represa, encara amb inferioritat, els locals anotaven un try de seguida (min. 5) i retornaven a l’estratègia de desgast fent ús reiterat del maul després de touch. Un assaig de Lluís Jou donava una mica de respir (10-33, min. 29) amb l’enèsima transformació de Randé. Però les forces queien en picat en el quadre manresà.
Cada vegada costava més aturar la insistència local en els mauls. De fet la darrera marca local ja va ser una marca de càstig a l’enfonsar els manresans un maul que ja era a punt de travessar la seva línia; (tornaven a ser 13 per targeta groga des del min. 71).
En definitiva que la victòria del Manresa RC va ser de tot menys plàcida. Això sí, molt important perquè protegeix provisionalment el segon lloc a la classificació del grup NORD després d’haver jugat ja tots els partits. Només falta per saber que passarà en el duel directe entre Spartans i Senglars que es disputarà aquest proper cap de setmana. Si guanyen els de Granollers al camp del Torruella, el segon lloc seria pel Manresa, i el primer encreuament de play-off es jugaria al Congost contra el setè classificat del grup SUD. Si Torruella guanya, el Manresa quedaria tercer i s’enfrontaria al sisè de l’altre grup, també a un sol partit i també al Congost. El primer rival del Manresa en play-off sortirà de la terna entre RC L’Hospitalet, Gòtics RC, o RC Sitges.
ALINEACIÓ: Alexis Debotte, Guillermo Sánchez, José Manuel Pérez Alpañez, Hugo Cros, Oscar Maeso Lario, Karim Chetouan Atiki, Yvon Bessaï, Tom Ducatillon, Mathis Randé, Evan Delbourg, Ludovic Rodríguez, Rubén Cubo Córdoba, Lluis Jou Badal i Valentín Eugene. Àrbitre: Jorge Roberto Domadio, que va treure targeta groga a Pérez (min.35) i a Rodríguez (min. 71)