Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

El Sub-16 del Catalunya Central es proclama campió de la quarta categoria en una disputada final (17-7) contra Carboners/Cocos/Cornellà

El Catalunya Central Sub-16, format pels clubs de Rugby d’Osona, Ripoll i Manresa, s’han proclamat campions de lliga de Quarta Catalana en una disputada final contra el combinat format pel Carboners-Cocos-Cornellà (CCC) 17-7 en un camp de Vic molt polsegós a causa de les lògiques restriccions de reg, un fet que ha augmentat les imprecisions en el joc.

Després d’una temporada poc exigent competitivament, el Catalunya Central ca acabar líder de la fase regular, amb 45 punts, a 12 punts de distància del mateix CCC, segon classificat, únic equip que va ser capaç de derrotar els locals en tota la fase prèvia.

La primera marca del partit arribà als 10 minuts de la primera part, amb un assaig de càstig resultat d’una bona pressió en atac que propicià els errors en placatge del contrari, amb el resultat de l’expulsió d’un segona línia del CCC (7-0)

En el minut 15, en Joel Cadete, arrodonia el domini local amb un assaig en un moment en el qual l’atac del Catalunya Central era ben estructurat a partir de dominar la pilota amb la seva davantera i amb bones carreres en joc obert amb la línia de tres quarts que situava el marcador amb 12-0. Els locals dominen el partit amb el seu joc, però una manca de calma i falta de profunditat fa que no es tradueixi aquest domini en un resultat més rotund abans del descans.

A la segona part, l’equip visitant que no va perdre-li la cara en cap moment a l’encontre, pren les rendes del joc i gràcies a diversos jugadors molt dominants físicament, i l’acumulació de cops de càstig per falta de concentració i imprecisions dels locals, entren a línia de 22 contrària i aconsegueixen una marca de càstig per reiteració de faltes dels locals sobre la línia d’assaig al minut 50.

Amb el marcador 12 a 7 i dos jugadors menys per expulsió temporal. El partit es complica molt pels locals, el CCC està en una dinàmica positiva i sembla factible un nou assaig que els posi per damunt en el marcador. El Catalunya Central, però, sap reaccionar, és capaç de jugar a camp contrari i aplicant molta pressió, al minut 57, amb només 13 jugadors sobre el camp, l’Arnau Bardina trenca la defensa i fa la passada de l’èpica a Ramon Muntada que posaria la marca de la victòria al marcador en el 17 a 7 amb el que s’arribà al final del partit.

El Catalunya Central assoleix així un campionat merescut i molt lluitat en els dos partits de fases finals contra uns rivals de molt nivell, el CEU i el CCC, essent patent la millora en el joc aconseguida pels integrants de la categoria durant el campionat. I un agraïment sincer que es va transmetre a tots els «rugbiers» militants que fan possible que el rugbi de formació, al nombrós públic assistent de tots els clubs, que han mantingut un ambient de rugbi fantàstic durant tota la jornada, i molt especialment a l’organització de l’Osona Rugby Club, que va proporcionar una entrada al camp molt motivadora als jugadors, i va organitzar un dels millors tercers temps que s’ha tingut l’ocasió de viure en tota la temporada.

ALINEACIÓ: Sebastián Pérez, Arnau Bardina, Ramon Muntada, Alejandro Royo, Biel Fabregó, Alain Ávalos, Eloi Rius, Joel Cadete, Jan Iglesias, Nil Martínez, Aleix Diego, Arià Iturrioz, Joan Pujol, Bernat Santamaria, Martí Pujol. També: Carla Roca, Roger Rovira,  Jerry Izeubuwa, Jan Ramos, Eric Domínguez, Jesús Corral, Robert Torné i Arnau Llimós. Arbitre Álex Cusell