Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Èpica victòria del Manresa Rugby Club davant el Químic ER de Divisió d’Honor Catalana al Congost en Copa Catalana (20-17)

Diuen que totes les celebracions tenen vuitada i el Manresa Rugby Club ha decidit que l’esplèndida temporada 2022-23 no es podia acabar amb l’eliminació a vuitens de la Primera Catalana davant l’equip que, a la fi, va quedar campió de la categoria, el CRUC de Castelldefels. I la vuitada es diu ‘Copa Catalunya’, una competició en la qual es participa voluntàriament per tancar el curs i en la qual es barregen els equips de totes les categories. Al Manresa RC, a la primera de canvi, li va tocar un rival un os dur de arrossegar: el Químic ER, quart classificat de la Divisió d’Honor Catalana, una categoria superior a la dels manresans.
Doncs bé, la sorpresa va saltar al camp del Congost i a més a més, amb final d’aquells que es recorden. Els barcelonins, que es van plantar a Manresa amb una plantilla al complet i amb molts reforços a la banqueta, van anar al davant en el marcador durant 79 de 80 minuts de partit, en una tarda inhòspita de dissabte de fort vent a la capital del Bages. 0-5 al minut 4, 0-10 al minut 17. Descans i no va ser fins als tres minuts de la represa que els locals van poder anotar un primer cop de càstig (3-10) del sempre segur Mathis Rendé, seguit d’un primer assaig de Valentín Eugene (8-10, min. 57).
Semblava que encara hi havia partit. El Manresa jugava ara amb vent a favor. I la lluita es mantenia ferma gràcies a la defensa consistent dels locals que, tanmateix, no podia evitar dues expulsions temporals en els minuts 60 i 65 i una lesió en el 74 d’Ethan Lavaur. Al min. 62 el Químics ER agafava embranzida (8-17), però el Manresa es tornava a apropar a només dos punts (15-17) després d’un assaig i transformació d’Hugo Cros i Mathis Rendé.
Estàvem a les acaballes. L’equip visitant tenia la pilota, però la va perdre i Valentín Eugene, de nou el veloç Eugene que ja havia protagonitzat un primer contraatac per mantenir l’equip en la ‘chance’ del marcador, aconseguia un meritori assaig que donava una gran victòria als manresans per continuar avançant en la Copa Catalana i per poder gaudir unes setmanes més del rugbi aquest any.
Serà com a mínim dins el cap de setmana del 6/7 de maig en partit de quarts de final contra el Cornellà o contra el Mataró/Badalona. Aquests dos equips juguen l’eliminatòria de vuitens aquest cap de setmana, entre llibres i roses.
ALINEACIÓ: Alexis Debotte, Guillermo Sanchez, Ethan Lavaur, Jordi Simo, Benjamin Tricoire, Xavier Sanchez, Marc Fernandez, Yvon Bessaï, Tom Ducatillon, Valentin Eugene, Adrian Calderon, Mathis Randé, Hugo Cros, Lluís Jou, Evan Delbourg. També: Adam Majó. Oscar Maeso, Ludovic Rodríguez. Àrbitre: Víctor Cuenca.

FOTOS: CHLOE TIREHOTE

Altres artícles