A finals d’agost es comencen a formar els equips, tramitar les fitxes i a fixar les pròximes dinàmiques esportives per la nova temporada. Jugadors i jugadores pugen a noves categories formatives i altres es mantenen sumant ja un any d’experiència i acullen a les noves incorporacions. Els entrenadors observen el seu nou equip i plantegen com encarar posicions, estratègies i com els primers partits. El grup de jugadors i jugadores, per la seva banda han d’anar creant noves sinergies adequades a la nova estructura de l’equip al camp. Tot plegat fa que el primer partit hi ha força expectació; és on es pot veure el potencial del nou equip.

La categoria de sub16 no és menys, i el conjunt de la Catalunya Central format pel Ripollès, l’Osona i el Manresa Rugby Club ha disputat el seu partit amistós de pretemporada contra l’Hospitalet de Llobregat el diumenge 4 de setembre al camp de Vic. Eren les 10:45 quan han realitzat el xut inicial i s’ha començat el partit amb una intensitat bastant elevada per part dels dos equips.

Els primers punts han costat d’arribar i ha sigut l’Hospitalet qui ha encetat el marcador amb un assaig però sense conversió. La intensitat en els contactes s’han mantingut durant tot el partit; les disputes en els rucks, les melés i les touches estaven a l’ordre del dia fet que els jugadors i jugadores que s’estrenaven en la categoria han notat el canvi en els contactes, però s’han anat adaptant amb l’ajuda i l’acompanyament dels sus companys i companyes més veteranes.

Durant el desenvolupament del partit s’han realitzat bastants canvis buscant que tots i totes poguessin jugar, sumar minuts de rodatge i tenir contacte amb la competició de la categoria. A més dels canvis amb la banqueta també s’han dut a terme alguns canvis de posicions entre jugadors per provar noves estructures i dinàmiques.

En arribar als tres xiulets finals que indicaven la finalització del partit, l’equip de Catalunya Central sumava 21 punts i l’Hospitalet 36. Tot i perdre el partit han aparegut molt bones sensacions amb el nou equip. Un equip que ha estat lluitant amb una intensitat alta durant cada minut de joc, s’han creat algunes connexions en atac que han ajudat a guanyar un bon grapat de metres, i a la defensa lluitant fins a l’últim segon. A partir d’ara només queda continuar entrenant, crear sinergies entre els jugadors i jugadores dins i fora del camp, i crear cohesió entre l’equip; un equip de sub16 que promet.

Veurem com els hi va la temporada. Tocarà seguir-los de prop!

Altres artícles