Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Segona victòria consecutiva del CATCENTRAL femení a l’envejable camp municipal del CRUC/CORNELLÀ a Castelldefels (17-26)

Les noies del sènior del CATALUNYA CENTRAL van demostrar aquest dissabte a Castelldefels que la seva primera victòria de la jornada anterior no seria flor d’un dia. Tocava un desplaçament compromès per disputar un partit contra un dels seus rivals directes el CR Unió de Castelldefels/Cornellà. I el Catalunya Central (Manresa RC i Osona RC) va guanyar després de jugar un dels seus millors partits de la temporada. Les osonenc-bagenques  van disputar 80 minuts molt seriosos, sense deixar-se portar en cap moment per la tensió d’un marcador que va romandre molt igualat fins els minuts finals davant d’un rival que jugava amb la confiança afegida de tenir afició donant-les suport des de les grades d’una instal·lació envejable.

No es pot negar que va facilitar les coses que quan no havien passat ni tres minuts de joc Maria Sort anotés un dels dos assaigs que va aconseguir en una carrera de més de 40 metres. Tanmateix, les del Barcelonès tampoc no trigaven a empatar amb una altra veloç carrera pel lateral esquerre, també gairebé des de mig camp.

Ni un equip ni l’altre van poder anotar les dues transformacions ni cap altra marca en els primer 40 minuts. L’empat (5-5) es va mantenir fins al descans. El partit havia estat un constant anar i venir d’ambdós quinzes entre les dues línies de 22 però sense poder apropar-se massa a la marca. El Catalunya Central s’hi apropava més vegades, la última en una de les jugades més clares en què van perdre per lesió a la Victòria Silveira a escassos centímetres de l’assaig.

Després del descans van ser les locals les que es van posar per davant 10-5 en el minut 53 (seria la primera i darrera vegada en aconseguir-ho). Lluny d’arronsar-se i, tot i jugar molts minuts en inferioritat per dues expulsions assenyalades per l’àrbitre, el Catalunya Central aconseguia un nou assaig, aquesta vegada d’Alba González, que Maria Prat completava amb la primera de les tres transformacions consecutives que va signar, sabent xutar a favor d’un vent que ara bufava bastant fort (10-12, min. 65). L’avantatge visitant es consolidava amb un nou assaig i transformació tres minuts després, novament a càrrec del tàndem Sort/Prat (10-19, min. 67).

Quedaven ja menys de 13 minuts pel final i les jugadores locals es conjuraven per empatar o fins i tot per donar-li la volta al marcador. Quan quedaven menys de 7 minuts de joc, el CRUC/Cornellà aconseguia l’assaig i la transformació que li donava esperances (17-19, min. 73).Tot quedava en un puny. I, a més a més, el Catalunya Central havia de jugar fins al final amb una jugadora menys per una nova expulsió a falta de 4 minuts. Sortosament, tot va quedar resolt un instant després, a 2 minuts del final, amb el segon assaig de González, novament completat amb la consistent transformació de Prat, que va anotar el xut a pals amb seguretat per sumar el 17-26 final.

Pel CATALUNYA CENTRAL van jugar: Ona Roca, Brenda Dos Ramos, Victòria Silveira, Raquel Martínez, Joana Pujolar, Nabia Adillon, Marina Bertrán, Lara Ventura, Meritxell Pujolassos, Meritxell Esturi, Sara Cruz, Maria Prat, Maria Sort, Meritxell Molina, i Núria Jordà. També van jugar: Claudia Rojano, Alba González, Cristina Elié i Virginia Arranz. Àrbitre: Òscar Maeso.