Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

Debut plàcid en l’inici de temporada del Rugby femení Catalunya Central 65-10 davant del Gòtics-Químics

FOTOS MARC BUTXACA

Queden moltes coses per millorar, és clar, però el primer partit de la temporada del Rugbi femení Catalunya Central (Osona RC + Manresa RC) va ser un debut plàcid aquest dissabte al municipal de Vic davant de les barcelonines del Gòtics-Químics. La superioritat de les locals va quedar ben explicitat en el marcador 65-10 i en el desenvolupament del joc sota un sol de justícia que va obligar a fer dues pauses per hidratació com les que s’estan fent al Mundial de França 2023, a cadascuna de les dues parts.
A l’equip que entrenen Pere Carrillo i Andrés Martí s’hi han sumat aquesta temporada noves jugadores i alguna jugadora que ha tornat a la plantilla; i a totes els falten entrenaments per a conjuntar-se més com un grup cohesionat, però que en el seu primer matx oficial van demostrar que no han perdut ni un gram del seu ADN basat en altes dosis d’amor propi i moltes ganes de lluitar per cada blocatge o pilota dividida.
Moltes de les jugadores, a més a més, ja es coneixen d’altres temporades i, per exemple, la línia de tres quarts es va mostrar especialment efectiva en les passades lligant un bon nombre de jugades de mèrit que acabaven amb assaigs en carrera fora de les possibilitats de la superada defensa rival. I la primera línia, també va estar ferma guanyant molts metres després de cada xoc amb el mur interposat per l’adversari.
Els primers dos assaigs van arribar ben aviat, el primer en el minut 2 i el segon en el 9. Al descans ja es va arribar amb 31-0 a favor i les visitants només van poder anotar a la segona part aprofitant dues inferioritats per targetes grogues en l’equip de Catalunya Central.
Tot i la superioritat de joc i en el marcador, les jugadores del Catalunya Central no es van relaxar en cap moment. Al contrari, cada jugadora va saber estar en el seu paper, jugar el rol que li tocava i aprofitar les dues pauses que es van fer per hidratació (perquè feia molta calor tot i ser al darrer dia del mes de setembre) per escoltar atentament les indicacions del seu tècnic i de la seva capitana, Meritxell Pujolassos, perquè, a falta de més entrenaments, fins i tot en el primer partit del curs, es volia aprofitar l’ocasió per millorar.
I així ho van fer, tot i que el partit estava del tot decidit, després de la pausa meitat de la segona part encara van venir esma per anotar quatre assaigs continuats amb tres transformacions, prova que el partit ja era oficial i totes s’ho prenien molt seriosament. Com no podia ser d’una altra manera.