Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

El Manresa RC es classifica per a les semifinals de la Copa Catalunya on ja només queden altres tres equips de la Divisió d’Honor B estatal

El Manresa Rugby Club ja només està a un pas de la gran final de la Copa Catalunya tot i que el pas no serà gens fàcil de donar. La victòria a Badalona d’aquest diumenge enfront del Mataró/Badalona per 20-34 ha suposat una meritòria classificació per a semifinals on, a part del Manresa, ja només queden tres equips de la Divisió d’Honor B estatal: L’Hospitalet, el FC Barcelona i el Gòtics, que serà el rival dels manresans aquest dissabte que ve al camp del Congost, a les sis de la tarda. Un partidàs!

Aquesta Copa Catalana, en definitiva, no deixa de ser un colofó a una gran temporada de l’equip sènior del Manresa RC que ja va arribar fins als quarts de final als play-offs de la Primera Catalana (va perdre amb qui seria campió). Amb tot, no és menys cert que a les alçades d’any en què estem, l’equip està arribant als darrers partits molt mancat d’efectius.

Al partit d’aquest diumenge, precisament, el Manresa RC, el va poder guanyar tot i no poder alinear els 15 jugadors preceptius i durant deu minuts havent de jugar amb 13 per culpa d’una expulsió temporal. Això encara fa més meritori el triomf. L’equip de Jordi Simó va saber imposar els seus potencials versus els dels seu rival que en principi havien de tenir avantatge en força i velocitat.

Els primers minuts de joc es disputaven entremig de les dues línies de 22, els manresans tenien més temps l’ovalada, però no sempre avançaven més metres. Els locals, en canvi, sempre que podien, procuraven xutar per guanyar l’esquena del rival i fer-se forts en la superioritat d’efectius.

La primera marca va ser de Marc Pujol, 0-5 (min. 5) esmorteïda per un assaig i transformació locals en el 15 (7-5). Els manresans es van tornar a posar per davant amb marca de Jordi Simó, però al descans s’arribava amb avantatge local per la mínima (17-15) amb un assaig en el darrer minut de la primera meitat a càrrec d’Adrián Calderón, quan es jugava amb inferioritat de 13 jugadors des del minut 36.

Al descans, l’equip es va conjurar a jugar amb molta concentració i a no complicar-se la vida. De fet, els manresans tenien molt menys a perdre que els locals que es mostraven molt més autopressionats i nerviosos. Per acabar-ho d’adobar, i encara en inferioritat de 13, un assaig d’Ivon Bessaï amb posterior transformació de Jordi Simó, posava una renda més àmplia (17-22) i en el minut 57, el segon assaig del partit de Marc Pujol amb una nova transformació de Simó ja situava el 20-29 en el marcador. D’aquí fins al final. L’atac local es va veure incapaç de travessar la línia d’assaig manresana i, en canvi, els manresans encara van poder fer una darrera marca a un minut del final a càrrec d’Adrián Calderón que va situar el 20-34 final.

ALINEACIÓ: Alexis Debotte, Guillermo Sánchez, Daniel Pérez, Benjamin Tricoire, Adrián Calderón, Marc Casas, Xavier Sánchez, Yvon Bessaï, Jordi Simó, Ludovic Rodríguez, Marc Fernández, Rubén Cubo, Marc Pujol, Hugo Cros. Àrbitre: Eduardo Gil Oscoz